2 и 4 годишен колеж в САЩ

2 годишните университети не ти дават диплома за бакалавър. В някои от тях преподаването не е на никак високо ниво. В тях по-често учат хора, които не планират да завършат висше образование. Някои учат докато работят и им е нужно да понаучат нещо, което им трябва за работата.

Това, обаче, не се отнася за 100% от 2 годишните колежи. Има и такива, в които образованието е на доста по-високо ниво, след завършването на които студентите често се трансферират в 4 годишни ( и то от най-добрите!), където получават бакалавърска степен.

Разбира се, много по-приятно би било да влезнеш в хубав 4 годишен колеж и да не мислиш за кандидатстване по време на втората година в 2 годишния, но за някои е по-лесно да влезнат в 2 годишен и да се адаптират към начина на работа в колеж, да наваксат някои пропуски от гимназията.

Advertisements

3 responses to this post.

 1. Cottey College e ot tezi koito ti davat dosta dobro dve godishno obrazovanie 😛

  Reply

 2. Posted by Nikki on November 2, 2007 at 4:08 pm

  А кои други 2-годишни колежи са от добрите? И по-лесно ли е да се прехвърлиш в 4 годишен колеж след като си учил в 2-годишен, в смисъл това, че си учил в 2 годишен колеж после като ще с епрехвърляш някакво предимство ли е? Как точно става?

  Reply

 3. Ami az li4no ne znam za drygi. Prehvarlqneto spored men ne e mngo lesno nai ve4e zaradi financial aid. Ima koleji koito kazvat na trasfer students ot Azia i Afrika davame pari, a na tezi ot Evropa-ne. Za men li4no stipendiqta e nai trudnata 4ast. Estestveno cqlata galimaciq po izbirane nanovo na koleji, pisane na eseta i t.n e dobavka kam tova 🙂

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: