Хава за Eugene Lang (New York City)

Привет Лид! Как си?

***

Тук хората вече взеха да критикуват някои от решенията на Обама, сякаш очакваха, че всичко ще е толкова лесно и бързо. Състудентите ми обаче в момента са много по-загрижени за проблемите в колежа ни. Просто не може да си обясним къде изчезват всичките пари от бюджета и същевременно няма никакво подобрение в самия колеж. Напротив, наскоро и библиотеката ни почти я унищожиха и разпродадоха повечето книги…Вярно е, че може да ползваме NYU library, но все пак би било хубаво да си имаме и ние истинска библиотека. На всичкото отгоре залата с компютрите работи само до 11 часа вечерта, а ние имаме нужда от поне една лаборатория, която да е отворена денонощно.

Преди около месец и аз участвах в един от протестите. Окупирахме една от сградите и после отидохме пред дома на президента на уни-то и наистина след всички протести сякаш гласа на студентите се чува много повече сега. Кофтито е, че някои от студентите прекаляват и едва ли не нападнаха президента като бяхме на протеста…След това получихме и-мейл, който уж обяснява какво се случва с бюджета ама не знам колко хора биха го разбрали този документ. Беше толкова сложен, че се чудя защо изобщо го пратиха…

Поне всички професори са на страната на студентите. Всички гласуваха недоверие в президента и даже ни насърчаваха да задаваме въпроси относно решенията на президента. Повечето от преподавателите бяха с нас на протеста и ни дадоха телефонните си номера ако искаме да питаме нещо или просто да говорим. Направо е невероятно каква подкрепа оказват и колко са загрижени въпреки, че те си получават заплатата така или иначе. Просто им пука за самия колеж и студентите колкото и странно да звучи.

Миналия ден видях плакатите в сградите на колежа и много се смях. Имаше снимка на президента и се казваше “A day in the life of Bob Kerrey” и имаше коментари от сорта на “A masterpiece” New York Times и т.н. Накрая бяха написали “And this guy runs your school?” Obama хахаха Беше призив за друг протест и дискусия относно президента. С българския си манталитет бях много учудена и възхитена, че са им дали разрешение да ги разлепят навсякъде… И така тука има революционни протести из нашия “campus” и е доста нажежено. Надявам се в България да имат малко от страстта, която състудентите ми имат. Искрено го пожелавам, защото наистина има значение и смисъл. Целувки!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: