Hava from Eugene Lang

Привет Лид!!!

Много се радвам, че ми писа! Аз съм добре. Оцелях и тази сесия 🙂 Засега нещата за мен се подреждат доста добре да ти кажа. Работя 15 часа на седмица в Office of Career Development с възможно най-страхотните шефове. Работата ми е много лесна като цяло. Кореспондирам с работодателите относто възможности за стажове и им обяснявам какво трябва да правят. През половината време има работа, а през другата половина си чета. Вече ми предложиха да остана и работя с тях и през лятото, за което много се радвам, защото договора ми го бяха направили до Май месец. Странно, но в началото малко се притеснявах и когато едната от superviser-ите ме помоли да ксерокопирам едни документи, аз се престорих, че знам как да ползвам огромната машина. не бях особено горда, че не знаех как да извърша нещо толкова просто. След около 10 минути superviser-a се появи в стаята и ме попита дали съм готова…Прииска ми се да изчезна от срам. Тя само се засмя и каза, че няма нищо лошо в това да не знам, а, че просто трябва да попитам за да се науча. Оттогава ако нещо не ми е ясно, просто питам без да се чувствам глупава, а те наистина нямат нищо против да обясняват.Разбрах, че номера да се преструваш, че може да правиш нещо, за което си нямаш понятие не минава колкото и често да го правех в бг само и само да не ми се сопкат. Хахахаха това прозвуча малко като басня с поука, но както и да е. Исках просто да кажа, че много харесвам хората, с които работя. За Коледа ми подариха gift card за една книжарница. Вчера ходих до книжарницата за да използвам картата, но не можах да се реша коя книга да взема. Поради някаква странна причина чувствам, че трябва да купя определена книга, но все още не знам коя точно. В издирване съм на моята специална коледна книга 😉 И така със работата…

Лекциите този семестър бяха интересни. Особено професора ми по Democracy in Theory and Practice беше страхотен и започнах да чета по темата допълнително. Сега чета American Politics, The Promise of Disharmony на Samuel Huntington. Въпреки, че не съм съгласна с някои от идеите му, смятам, че е доста проницателен. Миналата вечер писах едно кратко есе за тази лекция. Пращам ти го. Дано ти хареса 🙂 Това определено беше любимия ми час. Малко се притеснявам за оценката си по Literary Foundations. През семестъра професора винаги ми писа хубави оценки, но към края започна да критикува писането ми много. Каза, че много харесва идеите ми, но начина по, който ги изразявам е неясно…Иска ми се да ми го беше казал в началото на семестъра, за да обърна повече внимание, но пък може би просто си търся оправдание да го виня, защото е първия професор, който ме критикува. Май трябва да порасна най-сетне и оценя конструктивната критика. Все пак можеше по-рано да ми каже хахаха.

Аааа и да се похваля през февруари месец ще обявявам major-а си!!! Literary Studies/ Writing! Смятам, че това е най-добрия избор за мен. Все още не съм сигурна дали да обявя Lit Studies/Writing или Lit Studies/Literature, но няма да му мисля сега, защото много от requirements съвпадат така, че не е проблем. Вълнувам се много за следващия семестър. Ще вземам Lit Foundations II, Ethics, Intro to Journalism, Modern Political Theory, и Constitutions vs Pundits. С всеки изминал семестър се чувствам по-комфортно в колежа, а сега и като имам работа on-campus и все повече харесвам Lang. Тази година се запознах с много повече хора и се уверих, че като цяло студентите в Lang са наистина много умни и заинтересовани в това, което учат. Даже си говорехме със съквартирантката, която се трансферира от колежа по дизайн в Eugene Lang  и тя каза, че се възхищава на страстта, с която състудентите и учат/четат/пишат. Стига толкова реклама за Eugene Lang 🙂

През ваканцията ще си остана в Ню Йорк. Исках да отида в Калифорния с бившата съквартирантка, но не успях да спестя парички. Пък и на 6 януари пак започвам работа 🙂 Общо взето това е при мен. Ваканцията ми ще се състои предимно от филми и книги. Препоръки? 🙂 Помня, че ти ми беше казала за Erich Fromm, с когото съм доста обсебена напоследък.

При теб как вървят нещата? Надявам се всичко да е наред и, че продължаваш да вдъхновяваш хасковската младеж 🙂

Много целувки,

Хава

Advertisements

One response to this post.

  1. Това писмо беше доста ободряващо за мен ( да не кажа надъхващо ) и се надявам на всичките ми “колеги” от курса да им се случи подобно нещо и да са щастливи там, където ще отидат.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: